Genunchiul cotului


genunchiul cotului geluri eficiente pentru dureri articulare

Menu Articulatia cotului serveste la plierea antebratului pe brat ajutand la pozitionarea mainii in spatiu. Cotul este o articulatie care are la baza principiul balamalei, dar cu adaptari functionale dezvoltate pe parcursul evolutiei speciei umane. Este formata din articularea a trei oase: radius, cubitus si humerus.

genunchiul cotului

Legatura dintre humerus si cele genunchiul cotului oase ale antebratului formeaza miscarea de flexie-extensie plierea a cotului pe cand legatura dintre radius si genunchiul cotului ajuta la rotarea antebratului in jurul propriului ax, in asa fel incat palma mainii sa poate fi prezentata catre sus sau jos in functie de necesitati.

Cotul este traversat de un genunchiul cotului mare de muschi importanti care ajuta la efectuarea miscarilor complexe prezente la nivelul acestei articulatii.

durerea articulară după somn se intensifică dureri articulare când ger

Muschii principali si poate cei mai importanti prezenti aici sunt genunchiul cotului triceps si biceps. Muschiul biceps este expus adesea la rupturi in vecinatatea cotului, spre deosebire de acesta tricepsul este mai protejat si sufera rupturi in situatii exceptionale.

Cotul este stabilizat de ligamente foarte rezistente si importante care pot fi lezate de traumatisme sau activitati nocive si repetitive ex.

Exercitii de reabilitare a cotului

Nervii importanti la nivelul cotului sunt: nervul median, ulnar si radial, acestia pot fi prinsi in bandelete fibroase sau pot fi pensati cauzand durere si parestezii la diverse nivele ale mainii.